latinica  ћирилица
24/06/2024 |  07:28 ⇒ 07:28 | Autor: TANЈUG

Tramp odabrao potpredsjednika, ne otkriva o kome je riječ

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp tvrdi da je izabrao svog potpredsjednika i nagovijestio da će se ta osoba pojaviti sa njim na prvoj predsjedničkoj debati u četvrtak kada se suoči sa aktuelnim predsjednikom DŽozefom Bajdenom.
Dag Burgum (Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Dag Burgum (Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Tramp je u intervjuu za NBC njuz tokom boravka u Filadelfiji, na pitanje da li je odlučio ko će se uz njega kandidovati za potpredsjednika SAD rekao da "jeste u svojoj glavi".

Tramp je naglasio da još niko ne zna koga je izabrao za potpredsjednika.

Izvori upoznati sa procesom selekcije rekli su za NBC njuz da su glavni kandidat za potpredsjednika Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u novembru guverner američke države Sjeverna Dakota Dag Burgum i senator iz Ohaja DŽej Di Vens.

Tramp je prošlog mjeseca rekao da postoje "dobre šanse" da proglasi svog potpredsjednika na republikanskoj nacionalnoj konvenciji, koja će se održati od 15. do 18. jula u Milvokiju.

Guverner američke države Sjeverna Dakota Dag Burgum, koji važi za jednog od glavnih kandidata za potpredsjednika Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u novembru, izjavio je da je svejedno ko će biti kandidat za potpredsjednika jer pobeda zavisi samo od Trampa.

Burgum je rekao, pred debatu američkog predsjednika DŽozefa Bajdena i bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, zakazanu za četvrtak, da Bajden može da pokaže povećane sposobnosti tokom debate i da je to učinio prije četiri godine, prenio je Si-En-En.