latinica  ћирилица
24/06/2024 |  08:31 ⇒ 12:17 | Autor: RTRS

U Banjaluci konferencija o zaštiti djece na internetu (VIDEO)

Konferencija "Izgradnja sistemskog odgovora za zaštitu djece i omladine od rizičnih onlajn pojava u Republici Srpskoj" biće održana danas u Banjaluci pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.
Dražen Višnjić - Foto: RTRS
Dražen VišnjićFoto: RTRS

Cilj je da se na jednom mjestu okupe svi predstavnici institucija Republike Srpske nadležnih za zaštitu djece i omladine od rizičnih onlajn sadržaja.

Tokom tri dana biće predstavljene psihosocijalne, pedagoške, mjere zakonodavnih i istražnih organa, tehničke i medijske mjere zaštite djece i omladine.

Direktor Agencije za informaciono-komunikacione tehnologije Republike Srpske Dražen Višnjić rekao je u Јutarnjem programu RTRS-a da se očekuje više od 400 učesnika.

Osim predstavnika Agencije, učestvuju i predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde Srpske, te predstavnici centra za socijali rad, centra za mentalno zdravlje i domova zdravlja iz Srpske.

Učesnici su i predstavnici Društva psihologa Srpske, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Doma "Rada Vranješević" i brojnih ustanova i organizacija.