latinica  ћирилица
24/06/2024 |  10:13 ⇒ 10:53 | Autor: TANЈUG

Robert Kenedi ponovo citirao Vučića

Nezavisni kandidat za predsjednika SAD Robert F. Kenedi Mlađi ponovo je danas u svojim objavama na društvenim mrežama citirao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Robert Kenedi mlađi (foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS) -
Robert Kenedi mlađi (foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS)

On je, govoreći o sukobu u Ukrajini citirao izjavu Vučića da je "voz napustio stanicu i da niko ne može da ga zaustavi".

- Voz je napustio stanicu i niko ne može da ga zaustavi - Srpski predsjednik Aleksandar Vučić o neminovnosti rata Evrope sa Rusijom. Izaberite mene za predsjednika i ja ću to zaustaviti - napisao je Kenedi na društvenoj mreži X.

Kenedi Mlađi je nedavno na istoj društvenoj mreži objavio Vučićev intervju za švajcarski "Veltvohe", u kojem je predsednik Srbije govorio o riziku od rata Ukrajine i Rusije.

- Predsjednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine. Plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gdje su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam - naveo je nedavno Kenedi na Iksu, uz snimak Vučićevog razgovora za švajcarski list "Veltvohe" .

Kenedi je u nastavku današnje objave na mreži X osudio jučerašnji napad ukrajinske vojske na Sevastopolj označivši ovaj akt kijevskog režima kao novu eskalaciju.

- Јoš jedna bezobzirna eskalacija američkog proksija Ukrajine. Rusija "smatra da je SAD odgovorna" za napad kasetnom municijom na civile na plaži - napisao je on na društvenoj mreži Iks i dodao: "Zaustaviću ovaj rat!"

Osim Kenedija Vučićev intervju za švajcarski list je na društvenim mrežama podelio svetski poznati finsko-nemački tehnološki biznismen Kim Dot Kom, poznat i kao najveći svetski haker i zvezda društvenih mreža sa milionskim auditorijumom, uz ocenu da bi trebalo da poslušamo Vučića i njegovu ocenu o stanju u Ukrajini.

- Ostalo je tri do četiri meseca do velikog praska. To je takođe i moja procena. Poslušajte predsednika Srbije i njegov iskren stav o situaciji u Ukrajini. Evropljani moraju da se oslobode lošeg uticaja SAD i njenog carstva koje je u padu, ili će, inače, i oni da plate krajnju cijenu - napisao je Kim Dot Kom u objavi koju je pregledalo skoro tri miliona pratilaca.