latinica  ћирилица
24/06/2024 |  10:31 | Autor: RTRS

Nešić uputio telegram saučešća povodom terorističkog napada u Dagestanu

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić uputio je saučešće ruskom ministru za civilnu odbranu, vanredne situacije i pomoć u katastrofama Aleksandru Kurenkovu i prijateljskom ruskom narodu povodom terorističkog napada u Dagestanu u kojem je živote izgubilo i 15 policijskih službenika.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- S velikim bolom i tugom primio sam vijest o strašnom terorističkom napadu koji je zadesio Dagestan, odnoseći živote nevinih ljudi i povrijedivši mnoge druge. U ime Ministarstva bezbjednosti, kao i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće Vama, porodicama žrtava, i narodu Ruske Federacije - naveo je Nešić u telegramu.

On je ukazao da su teroristički napadi zločini koji sve pogađaju i koji pokušavaju da unesu strah i nesigurnost u društva, naglasivši da u ovim teškim trenucima BiH stoji uz Rusku Federaciju, snažno osuđujući ovaj kukavički čin nasilja i iskazujući solidarnost sa svim građanima pogođenim ovom tragedijom.

- Svi smo svjesni koliko su važni mir i bezbjednost u svijetu. Upravo zbog toga, neophodno je da zajedno radimo na jačanju međunarodne saradnje u borbi protiv terorizma, kako bismo spriječili ovakve napade u budućnosti i obezbijedili stabilnost za sve naše građane - poručio je Nešić.

Nešić je izrazio nadu da će počinioci ovog gnusnog zločina biti brzo pronađeni i privedeni pravdi, a da će ožalošćene porodice pronaći snagu da prebrode ovu tešku situaciju.

On je dodao da će BiH i dalje biti posvećena saradnji s Rusijom i svim partnerima u borbi protiv terorizma i očuvanju mira i bezbjednosti.

U terorističkim napadima u ruskoj Republici Dagestan ubijeno je 19 ljudi, kao i pet napadača, saopšteno je iz Istražnog komiteta Rusije.

- Prema preliminarnim informacijama, u napadima je ubijeno 15 policajaca i četvoro civila, uključujući pravoslavnog sveštenika - ističe se u saopštenju.