latinica  ћирилица
24/06/2024 |  13:27 | Autor: RTRS

Vulin uputio telegram saučešća ministru unutrašnjig poslova Rusije

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimiru Kolokolcevu povodom terorističkog napada u Mahačkali.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- Dijelimo Vaš bol i razumijemo tugu koju osjećate. I mi Srbi smo tokom borbe sa šiptarskim teroristima na Kosovu i Metohiji sahranili preko trista policajaca i zato možete da znate da je naše saučešće iskreno i duboko. Srpski narod je sa vama umio da podijeli radost, pa isto tako umije da podijeli i bol. Nećete dobiti puno telegrama saučešća, mnogi će jedva prikrivati radost što Rusija trpi udare terorista, ali neka Vas to ne pokoleba i ožalosti, već neka Vas utvrdi u uvjerenju da se borba sa terorizmom mora voditi sve do njegovog izvora i pronalaženja i uništavanja inspiratora i nalogodavaca zločina gdje god i iza čega god da se kriju - poručio je Vulin u pismu.

Vulin je izrazio saučešće i porodicama poginulih policajaca, a povrijeđenima želju za brz oporavak.

- Niste sami - navodi se u pismu saučešća.

Vulin je uputio je pisma saučešća i Sekretaru Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Sergeju Šojguu, kao i patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu.