latinica  ћирилица
24/06/2024 |  15:26 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Špirić: Zvizdićev istup rezultat mržnje prema Republici Srpskoj

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da medijski istupi člana Kolegijuma Predstavničkog doma Denisa Zvizdića nisu izraz brige za BiH, nego rezultat mržnje prema Republici Srpskoj, njenim institucijama, a naročito predsjedniku Miloradu Dodiku.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

- Mržnja, podmetanja i razne podvale neće riješiti nijedan problem u BiH i to bi valjda trebalo da zna i gospodin Zvizdić. Samo dijalog i poštivanje dogovorenog su siguran put za BiH. Mržnja, laži i neistine su put u njen siguran sunovrat kojeg izgleda predstavnici "trojke" oličeni u Zvizdiću nisu svjesni - rekao je Špirić za Srnu.

Naglasio je da medijska kampanja pljuvanja po partnerima u vlasti, koju sprovode neki predstavnici "trojke", ne ide u prilog nikakvim dogovorima u BiH, te da se radi o njihovom strahu od opozicije u FBiH, preciznije SDA.

- Zvizdićeve izjave u medijima su loše opravdanje za nezrele političke poteze "trojke" koja samo želi da kadruje i dijeli budžetski novac. On odlično zna da niko iz Republike Srpske ne osporava usvajanje budžeta i to nije samo posao ministra Finansija i trezora u Savjetu ministara, jer je riječ o političko-ekonomskom dokumentu kojeg moraju da podrže partneri u vlasti - rekao je Špirić.

Špirić smatra da bi bilo dobro da se čuje odgovor zašto i predstavici "trojke" već tri mjeseca podržavaju blokadu Doma naroda.

- Da li se ne dolazi na sjednice zbog nekih čvrstih argumenata ili zbog straha od SDA? Nezrelo je i bolesno prebacivanje odgovornosti na Dodika za sva moguća pitanja koja postoje u BiH, a pri tome se ne držati dogovora postignutih s partnerima u vlast - zaključio je Špirić.