latinica  ћирилица
24/06/2024 |  17:18 ⇒ 17:19 | Autor: SRNA

SPS: Gradsko groblje zaraslo u travu, uprkos obećanjima gradonačelnika da će biti uređeno

Iz banjalučkog Gradskog odbora SPS-a saopštili su da je Gradsko groblje u Banjaluci zaraslo u travu uprkos obećanjima gradonačelnika Draška Stanivukovića, koje je dao još prije dvije godine, da će biti uređeno, ističući da je situacija slična i na drugim mjestima u gradu.
SPS - Foto: ilustracija
SPSFoto: ilustracija

- Tačno prije dvije godine Stanivuković je teatralno sa kamerama posjetio Gradsko groblje u Banjaluci i tom prilikom najavio da od tog dana neće biti nepokošene trave, da će se drveće urediti, a posebno je naglasio da će on biti posljednji koji je sjeo na klupu koja je trula i puna eksera - navodi se u saopštenju.

Iz Gradskog obora SPS-a Banjaluka tvrde da se situacija ni nakon dvije godine nije promijenila.

- Danas, dvije godine poslije, trava je prerasla i njegovu visinu, klupe se ne vide jer su srasle sa travom, a smeće je posvuda. I takvo stanje nije samo na Gradskom groblju već svuda po gradu i tome svakodnevno svjedoče Banjalučani - dodaje se u saopštenju.

Iz banjalučkog SPS-a napominju da se gradski prostor uređuje samo za potrebe snimanja spota u kojem je, kako navode, Stanivuković glavni glumac.

- Nakon emitovanja sve se zaboravlja, baš kao i njegovo obećanje teatralno dato na Gradskom groblju u Banjaluci prije dvije godine - poručili su iz Gradskog odbora SPS-a Banjaluka.

I bivši direktor Gradskog groblja Željko Grbić objavio je na "Fejsbuku" da je Stanivuković u više navrata tražio njegovu smjenu zbog nepokošene trave tvrdeći da se mora biti odgovorniji prema svom gradu.

Prema njegovim riječima, stanje nikad nije bilo gore, ni u gradskom groblju, ni u gradu.

- Stanivuković najavljuje neke izvještaje koji će kao i tadašnja smjena biti lažni i manipulativni, jer je to jedini način na koji on radi - naveo je Grbić.

On je upitao zašto se sada, kada je odgovornost u gradonačelnikovim rukama, ne vidi konkretno rješenje i da li su standardi drugačiji kada je Stanivuković odgovoran.

- Ovakvo rukovođenje pokazuje njegovu nesposobnost za bilo kakvo rješavanje problema - poručio je Grbić i pozvao gradonačelnika da, kako je rekao, prestane sa predstavama i preuzme odgovornost.