latinica  ћирилица
24/06/2024 |  17:45 ⇒ 19:11 | Autor: TANЈUG

Stojković: Sa Danskom je velika utakmica, probaćemo sve da dođemo do pobjede

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da je pred "orlovima" velika utakmica i da će ekipa sve probati kako bi došla do pobjede u sutrašnjoj utakmici protiv Danske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.
Dragan Stojković Piksi (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ) -
Dragan Stojković Piksi (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ)

Reprezentacija Srbije igraće sutra protiv Danske u trećem kolu grupe C od 21 čas u Minhenu. Srbija poslije dva kola ima jedan bod, ukoliko pobijedi Dansku, plasiraće se u osminu finala EP.

Stojković još nije donio odluku da li će igrati sa jednim ili dva napadača kao što je bio slučaj u prva dva kola.

- Razmišljamo o svim segmentima kad je naša formacija u pitanju, vidjećete sutra, da li sa jednim ili dva napadača, to su opcija jedan i opcija dva. Ali najpametniju taktiku ćete svakako vidjeti - izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

On je naglasio da u reprezentaciji vlada dobro raspoložeje.

- Raspoloženi smo, što ne bismo bili, sutra je veliki praznik fudbala - rekao je Stojković.

Srbija je izgubila od Danske u sve tri međusobne utakmice, Stojković smatra da je sada vrijeme da Srbija prvi put pobijedi.

- Znali smo da je Engleska važna utakmica, ali sada je Danska najvažnija. I dobro je što igramo u 21.00. Oni igraju čvrsto, organizovano, mnogo se žrtvuju na terenu, biće teško igrati, ali vjerujemo da možemo da promijenimo istoriju. Tri puta smo izgubili i sada je vrijeme da promijenimo istoriju. Probaćemo sve što je do nas da dođemo do pobjede - kaže Stojković.