latinica  ћирилица
24/06/2024 |  17:51 ⇒ 17:52 | Autor: sputniknews.com

Lavrov: Ne sumnjamo u umiješanost SAD u teroristički napad u Sevastopolju

Umiješanost Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine u teroristički napad u Sevastopolju ne podliježe sumnji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom razgovora sa bjeloruskim kolegom Sergejem Alejnikom.
Sergej Lavrov (Foto: EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES) -
Sergej Lavrov (Foto: EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)

- Hvala vam na saučešću koje ste izrazili u vezi sa jučerašnjim terorističkim napadom u Sevastopolju. Paralelno se dogodio još jedan teroristički napad u Dagestanu. Ima žrtava. Nadležni organi čine sve da odmah identifikuju nalogodavce. Ne sumnjamo u umiješanost Sjedinjenih Američkih Država i njihovih ukrajinskih štićenika - rekao je Lavrov.

On je naglasio da se američko oružje koje SAD isporučuju ukrajinskom režimu "ne može koristiti bez direktnog učešća američke vojske, uključujući i satelitske mogućnosti".

Kijev je u nedjelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa "atakams" sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri rakete, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.