latinica  ћирилица
25/06/2024 |  11:25 ⇒ 11:26 | Autor: SRNA

Nešić: Ramo Isak svoju stranačku pjesmu može da pjeva samo na 23 odsto teritorije BiH

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak pjesmu iz svog stranačkog spota u kojoj se navodi da je sprema njegova armija, može da pjeva samo na 23 odsto teritorije BiH koju kontrolišu Bošnjaci.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je rekao da je video stranke "Snaga naroda", čiji je Isak predsjednik, objavljen na društvenim mrežama i platformi "Јutjub", još jednom pokazuje namjere bošnjačkih političara, koje su u ovom slučaju vidljive i jasno izrečene, a to je da ne postoji Republika Srpska i srpski narod na njenoj teritoriji.

Prema njegovim riječima, "Tik-tok" Ramo niti ima armiju, niti mu dvojica statista u stranačkom spotu ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić i bivši načelnik Glavnog štaba takozvane Armije BiH Sefer Halilović nešto vrijede.

- Da je sreće i pravde oni bi danas bili u nekom zatvoru zbog zločina koje su počinili u prošlom ratu. Međutim, srpska suza nema roditelja, srpska žrtva ne zaslužuje poštovanje raznih centara moći, a samim tim nema odgovarajuće pravne kazne za one koji su počinili zločine nad srpskim stanovništvom - naglasio je Nešić za Srnu.

U spotu "Snaga naroda", osim Rame Isaka, pojavljuju se i njegova dva sina Arnel, koji je poslanik u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta i Rusmir koji je direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica, te Orić i Halilović.

U pjesmi "Snaga naroda" navodi se da "ima dovoljno patriota, koji, ako se desi rat, mogu da brane zemlju", te da je "spremna armija Rame Isaka".

Centralna izborna komisija BiH pokrenula je istragu po službenoj dužnosti protiv stranke Snaga naroda, čiji je predsjednik Ramo Isak, zbog objavljenog videa za koji se smatra da sadrži elemente preuranjene kampanje, rekla je predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić.