latinica  ћирилица
25/06/2024 |  14:12 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

PU Bijeljina obilježila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe opojnih droga

U Bijeljini su pripadnici Policijske uprave građanima dijelili edukativni materijal – letke, s ciljem da se roditeljima pomogne da prepoznaju ponašanje djeteta, odnsono da identifikuju prve simptome koloji bi ukazivali na eventualno konzumiranje opojnih droga.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Ove godine je izrađen promotivni materijal "ne okreći glavu, pomozi", na kojem su prikazane fotografije opojnih droga i ispisani savjeti roditeljima kako da postupaju sa djecom ukoliko vide prve simptome konzumiranja opojnih sredstava. Za protejklih pet mjeseci na području PU Bujeljina evidentirano je 55 slučaja koji se odnose na zloupotrebu opojnih droga, od čega je 18 krivičnih djela i 38 prekršaja.

Evidentirano je i šest povratnika u izvršenju, kao i dva maloljetna lica.

Lišeno slobode je 36 lica zbog zloupoterbe opojnih droga u polljednjih šest mjeseci.

"Neon 2" i "Kačket" su bile kampanje PU Bijeljina i u drugim akcijama zaplijenjeno je preko sedam hiljada grama različitih psihoaktivnih supstanci.

Više od sedam kilograma opojne droge marihuane, oko 60 grama kokaina, 270 stabljika indijske konoplje, i određenih medicinskih droga i ekstazija.

Pripadnici policije kontuirano vrše predavanja u školama u vezi štetnosti opojnih droga, rekla je Aleksandra Marić, portparol PU Bijeljina.