latinica  ћирилица
25/06/2024 |  14:33 ⇒ 15:28 | Autor: RTRS

Perić Romić: Ponašanje Suda BiH se protivi logici; Јoš nisam obaviještena o odluci (AUDIO)

Do ovog trenutka nisam dobila apsolutno nikakvu informaciju o tome da je Sud BiH odbio moju žalbu na odluku CIK-a BiH, koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izjavila je za RTRS poslanik SNSD-a u NSRS Ranka Perić Romić.


Ranka Perić Romić - Foto: RTRS
Ranka Perić RomićFoto: RTRS

Perić Romić ocjenjuje da je ona među prvima trebala biti obaviještena s obzirom na to da je ona neko ko je podnosilac žalbe ispred SNSD-a i neko ko se direktno žalio na odluku CIK-a.

- Ovo se protivi logici zdravog razuma i nameće se mišljenje da se nešto drugo pokušava odlukom Apelacionog vijeća Suda BiH ispod žita progurati - rekla je Perić Romić.

Perić Romić je napomenula "da do ovog cirkusa nije trebalo ni doći s obzirom na to da CIK nema nadležnosti da utvrđuje ispravnost glasačkog listića".

- Tačno na dnu glasačkog listića stoji kako i na koji način se glasa. Oni se samo trebaju baviti procesom, procedurom, da li je ona ispoštovana i dovedena do kraja. U tom smislu ovdje se negdje nameće utisak da je cilj potpuno druge prirode, da se na silu kandidat ispred PDP-a progura u Parlamentarnu skupštinu BiH - naglasila je Perić Romić.