latinica  ћирилица
25/06/2024 |  14:38 ⇒ 14:41 | Autor: TANЈUG

Beograd: Vlasnik streljane u kojoj je dječak vježbao pucanje sklopio sporazum sa tužilaštvom

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog djela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsjednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting".
OŠ "Vladislav Ribnikar" (Foto: EPA/ANDREJ CUKIC) -
OŠ "Vladislav Ribnikar" (Foto: EPA/ANDREJ CUKIC)

Ivanović je priznao da je lažno svjedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti.

Okrivljeni je priznao da je izvršio krivično djelo davanje lažnog iskaza, kao i da će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor), saopšteno je iz tog tužilaštva.

Takođe, prema sporazumu okrivljeni će platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud.

Јavni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti donesena na osnovu ovog sporazuma.

Sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Prema ocjeni VЈT u Beogradu okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

Suđene se nastavlja Vladimiru Kecmanoviću, Miljani Kecmanović, roditeljima dečaka i Nemanji Marinkoviću instruktoru u toj streljani.