latinica  ћирилица
25/06/2024 |  15:36 ⇒ 15:39 | Autor: RTRS

Borenović: Ukoliko dobijemo delegata, u BiH ništa više neće biti isto

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da u toj stranci mirno čekaju ishod žrijeba koji će odlučiti da li će generalni sekretar PDP-a Nenad Vuković biti novi srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Branislav Borenović - Foto: Ustupljena fotografija
Branislav BorenovićFoto: Ustupljena fotografija

- Sada je to stvar žrijeba. Međutim, ukoliko mi dobijemo delegata u Domu naroda i tako SNSD izgubi potpuni kontrolni paket u BiH koji ima kroz četiri delegata, mogu poručiti da u ovoj zemlji ništa neće biti isto - rekao je Borenović, govoreći o tome što je Sud BiH odbio žalbu SNSD-a na odluku Centralne izborne komisije BiH da prizna glasački listić PDP-a za Dom naroda parlamenta BiH.

Borenović je rekao i da je na glasačkom listiću, kojim se u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasalo za delegate za Dom naroda parlamenta BiH, jasno i nedvosmisleno iskazana namjera da glas bude dodijeljen dodijeli listi PDP-a, saopšteno je iz PDP-a.

- Nažalost, prošlo je skoro pola mandata, koje smo proveli u apelacijama i žalbama, a ovaj glasački listić je trebalo da bude priznat kao važeći odmah po završetku glasanja - rekao je Borenović.