latinica  ћирилица
25/06/2024 |  16:21 | Autor: SRNA

Optužnica protiv šest lica zbog šverca 2,5 tone kokaina

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori optužilo je šest lica za šverc 2,5 tona kokaina i 59 kilograma metamfetamina.
Podgorica, Uprava policije - oduzeta marihuana - Foto: SRNA
Podgorica, Uprava policije - oduzeta marihuanaFoto: SRNA

Optužnica Višem sudu u Podgorici predata je protiv Zorana Kovačevića, Nenada Novovića, Nedeljka Brkana, Milovana Burića, Rada Vojvodića i Zorana Drešića, prenose podgorički mediji.

Specijalni tužilac Vukas Radonjić rekao je da su ova lica optužena za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge.

- Osnovano se sumnja da su, kao pripadnici kriminalne organizacije, ostvarujući kriminalni plan, krijumčarili radi prodaje 150 kilograma kokaina i 59 kilograma metametamina, morskim putem od Belgije do blizu Australije, od septembra do decembra 2020. godine - pojasnio je Radonjić.

Prema njegovim riječima, M.B. je optužen i za krijumčarenje 380 kilograma kokaina preko Sjevernog mora do Švedske, u maju 2020. godine, a zajedno sa Z.K. i za krijumčarenja radi prodaje 1.834 kilograma kokaina, od Јužne Amerike do Španije od kraja januara do druge polovine februara 2021. godine.

- Okrivljenima M.B. i N.B. stavlja se na teret i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge, zbog krijumčarenja radi prodaje 199 kilograma kokaina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, od kraja januara do sredine marta 2021. godine - istakao je Radonjić.

U optužnici je predloženo da okrivljenima bude produžen pritvor.