latinica  ћирилица
25/06/2024 |  17:56 ⇒ 21:07 | Autor: RTRS

Grupa D: Holanđani izjednačili, Austrijanci opet vode; Poljaci iz ponovljenog penala dolaze do izjednačenja(FOTO)

U prvim mečevima današnjeg dana Evropskog prvenstva u Njemačkoj u grupi D u trećem kolu sastaju se Francuska i Poljska, te Holandija - Austrija.
Utakmica, Francuska - Poljska (foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Utakmica, Francuska - Poljska (foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Padaju golovi u duelu Holandije i Austrije. "Lale" su izjednačile na 2:2 preko Depaja, ali Austrijnci postižu pogodak preko Sabitera za 2:3.

Levandovski je donio izjednačenje Poljskoj, ali iz drugog pokušaja. Menjene je odbranio prvi pokušaj, ali je ranije krenuo sa gola, pa je penal ponovljen.

Zakuvalo se na obje utakmice. Embape je iz jedanaesterca donio prednost Francuskoj, koja je tim golom došla do prve pozicije.

Austrijanci nisu dugo čeklai na odgovor, i odmah su vratili prednost na svoju stranu, Romano Šmid je pogodio glavom za 1:2.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Gapko je donio izjednačenje Holandiji, koja je opet prva u grupi sa trenutnim rezultatima.

Austrija ima prednost na poluvremenu, bez golova u duelu Francuske i Poljske

Francuzi dodali gas u finišu poluvremena, dva puta Embape bio u dobrim prilikama, ali golman Poljaka Skorupski odlično intervenisao.

"Neuništivi" Levandovski imao je dobru priliku za Poljake, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

Pola sata igre, na oba meča, za sada samo jedan pogodak, i to onaj Austrijanaca. Zanimljiva utakmica Francuza i Poljaka, ali mreže za sada miruju.

Francuzi konkretniji, ali za sada nema golova, izuzev jednog pokušaja Dembelea.

Austrija je u šestom minutu povela protiv Holandije, 0:1.

Aleksander Pras je ubacio loptu sa lijeve strane u šesnaesterac, gdje ju je pokupio Donjel Malen i savladao sopstvenog golmana. Јoš jedan autogol na EURO.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je svakako najizvjesnija grupa, jer dvije prvoplasirane ekipe Holandija i Francuska imaju po četiri boda i osigurali su plasman dalje, a veoma blizu tome je i Austrija, koja ima tri boda.

Utakmica Francuska - Poljska (foto: EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT)

Bez ikakvih šansi je Poljska, koja i u slučaju pobjede sa tri boda ne bi mogla dalje od četvrte pozicije, jer je izgubila od Austrije.

Veoma su raspoloženi navijači Holandije koji su "okupirali" Berlin, ima ih nekoliko desetina hiljada, pa će "lale" imati veliku podršku na Olimpijskom stadionu.