latinica  ћирилица
27/06/2024 |  12:32 ⇒ 21:59 | Autor: RTRS

Počinje Pozorišni akademski festival

Treći Pozorišni akademski festival u organizaciji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Centra za vizuelnu umjetnost počeće večeras u novootvorenom Studentskom kulturnom centru u Univerzitetskom gradu. Festival će trajati do nedjelje, 30. juna.
Univerzitet u Banjaluci - Foto: RTRS
Univerzitet u BanjaluciFoto: RTRS

Producent Festivala Sonja Đurić izjavila je da PAF već tri godine okuplja studente dramskih i srodnih umjetnosti akademija i fakulteta iz cijelog regiona, pružajući im priliku za razmijenu znanja, iskustava i vještina, kao i stvaranje novih umjetničkih vrijednosti.

- PAF promoviše mlade pozorišne umjetnike, uz podsticanje intenzivnije saradnje i jačanje veza između Akademije umjetnosti i sličnih obrazovnih institucija iz okruženja - istakla je Đurićeva.

Na adresu PAF-a pristigao je veliki broj prijava, kao i da će banjalučka publika u takmičarskom program Festivala imati priliku da pogleda sedam predstava.

Prema njenim riječima, na Festival će po prvi put doći i profesori poznatog Ruskog državnog instituta za pozorišnu umjetnost iz Moskve.