latinica  ћирилица
27/06/2024 |  13:48 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Vulin: Srbija neće uvesti sankcije Rusiji

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin rekao je Srbija neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i tako izgubiti vjekovnog prijatelja.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- Brojnim uslovima koje Srbija treba da ispuni za članstvo u Evropsku uniju, priključio se i zahtjev da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Za napuštanje istorijski najistrajnijeg prijatelja, Rusije, otvorili bismo neko poglavlje nakon koga bi nas u nekom drugom poglavlju sačekao zahtjev za ukidanje Republike Srpske, a kada bi i to prihvatili, poglavlje 35 sa uslovom za priznanje takozvanog Kosova - naveo je Vulin.

On je rekao da je Srbija samostalna i slobodna zemlja, što se teško može reći za brojne članice i zato neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i na taj način izgubiti prijatelja.

- Ako Srbija treba Evropskoj uniji bar koliko i Moldavija, neka prestane da od nas traži ono što ne možemo da joj damo - poručio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagujući na ponovni zahtjev Evropske unije da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji kako bi otvorila poglavlje.