latinica  ћирилица
28/06/2024 |  12:04 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Cvijanović: Obaveza svih nas da njegujemo ono što smo stekli kroz istoriju (VIDEO)

Vidovdan je istorijski datum koji nije slučajno izabran da bude dan ovakvih okupljanja, rekla je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, na obilježavanju krsne slave Vojske Republike Srpske u Јezeru.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je svim pripadnicima VRS-a, koji su branili našu slobodu, koju danas uživamo, ovim putem čestitala krsnu slavu, te se zahvalila za žrtvu koju su svi pripadnici podnijeli.

- Mislim da je to obaveza svih nas da i u narednom periodu njegujemo upravo ono što smo kroz istoriju stekli. Naša opredjeljenost je čuvanje slobode, koja je skupo plaćena. Ponosna sam na ono što je Republika Srpska. Ponosna sam na vezu koju danas ljudi koji se nalaze u zajednički oružanim snagama imaju. Zahvaljujući takvoj vezi, pokazujemo da je to nešto što mora da traje i da bude duboko ukorijenjeno u institucijalnoj sferi Srpske - napomenula je Cvijanovićeva. 

Cvijanovićeva kaže da je "na današnji veliki praznik, duboko utkan u svijest srpskog naroda kao simbol hrabrosti i junaštva u vjekovnoj borbi za pravdu, sa posebnim pijetetom se sjećamo onih koji su, za slobodu koju mi danas uživamo, dali ono najvrednije što su imali".

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)