latinica  ћирилица
29/06/2024 |  15:46 ⇒ 15:54 | Autor: RTS

MSP: Napad na diplomatsko predstavništvo Izraela, ali i Srbiju

Napad na pripadnika Žandarmerije Srbije koji je obezbjeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu je istovremeno napad na diplomatsko-konzularno predstavništvo zemlje sa kojom Srbija njeguje prijateljske veze, ali i napad na Srbiju, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
Napad u Beogradu (Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs) -
Napad u Beogradu (Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs)

- Srbija će imatu nultu toleranciju prema terorizmu i svakoj vrsti ekstremizma, i nastaviće da, kao i do sada, garantuje nepovredivost stranih misija, u skladu sa Članom 22, Bečke konvencije o diplomatskim odnosima. Uvjereni smo da će naši nadležni državni organi efikasno i do kraja rasvijetliti okolnosti i motive napada - navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, ovim povodom, u komunikaciji sa Ministarstvom inostranih poslova Izraela i diplomatama te zemlje u Beogradu, kojima će pružiti svu potrebnu pomoć i podršku.

- Ranjenom pripadniku srpske Žandarmerije, koji je herojski obavio svoju dužnost, javno zahvaljujemo, čestitamo na hrabrosti i želimo brz oporavak - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.