latinica  ћирилица
02/07/2024 |  11:40 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

Misija OEBS-a u BiH osudila izjavu Sanje Vulić

Misija OEBS-a u BiH osudila je izjavu poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanje Vulić o žrijebu za delegata Doma naroda iz Srpske i članu Centralne izborne komisije Vanji Bjelica Prutina.
OEBS - Foto: ilustracija
OEBSFoto: ilustracija

- Nezadovoljstvo ishodima sudskih postupaka i odluka institucija bi trebalo biti adresirano kroz adekvatnu upotrebu institucionalnih mehanizama, a ne upotrebom uvredljivog jezika i ličnim uvredama. Pozivamo sve izabrane zvaničnike da pokažu najviše standarde profesionalizma te da se suzdrže od poteza koji su neprofesionalni, nedemokratski i opasni - navode iz OSCE-a.

Podsjetimo, Vulićeva je juče komentarisala žrijebanje u prostorijama CIK-a na kojem je odlučeno da peti delegate iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bude iz PDP-a.

- Vježbala je i izvježbala Prutina izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača i zahvaljujem se izvorima iz krugova CIK-a na tačnim informacijama. Ono što mi ostaje nepoznanica i što nikada neću razumjeti jeste kako će Vanja Bjelica Prutina, nakon ovog "poduhvata', koji najviše liči na skečeve iz legendarne"Top liste nadrealista", prošetati Istočnim Sarajevom i Republikom Srpskom - poručila je Vulićeva.