latinica  ћирилица
02/07/2024 |  21:13 ⇒ 21:15 | Autor: RTRS

Srpska i Crna Gora intenziviraće saradnju u oblasti energetike (VIDEO)

Republika Srpska i Crna Gora u narednom periodu radiće na intenzivnoj saradnji u oblasti energetike, rečeno je nakon sastanka resornih ministara Srpske i Crne Gore, Petra Đokića i Saše Mujovića.
Struja - Foto: RTRS
StrujaFoto: RTRS

Zajednički cilj je izgradnja novih energetskih objekata u Hercegovini, na području Trebinja i Bileće, kao i solarnih elektrana.

Đokić je rekao da je razgovarano o više značajnih tema, o potrebi analize ukupnih energetskih pozicija kojima Srpska i Crna Gora raspolažu, kao i sagledavanju regionalnih prilika u kontekstu energetskih aktivnosti.

Đokić je rekao i da je potvrđena spremnost da se razmišlja o zajedničkim projektima i investicijama, naročito u području Hercegovine, u Bileći i Trebinju.

Mujović je istakao značaj ujedinjenja zemalja u regionu kako bi se realizovali zajednički ciljevi, te izrazio zadovoljstvo jer je imao priliku da sa Đokićem razgovara o temama u oblasti energetike.

- Imamo nekoliko značajnih dodirnih tačaka u energetskom sektoru, kao što je Bilećko jezero i njegov potencijal. Te teme su pokrenute i napreduju u dobrom smjeru pune realizacije - rekao je Mujović.