latinica  ћирилица
03/07/2024 |  06:54 ⇒ 07:05 | Autor: RTRS

RTRS plus, 10.00 - Parlament Srpske o izmjeni Zakona o otpisu potraživanja

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas razmatranjem Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o otpisu potraživanja, po hitnom postupku.
Narodna skupština Republike Srpske - NSRS - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Narodna skupština Republike Srpske - NSRSFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu, svi po hitnom postupku.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o lovstvu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima - prijedlog predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima.

Na prijedlog predsjednika Skupštine, poslanici bi trebalo da razmatraju i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, što je u vezi sa Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koju je Parlament juče usvojio.

Nastavak redovne sjednice možete pratiti na RTRS plusu i našem portalu od 10.00 časova.

Nakon završetka redovne, trebalo bi da počne i posebna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda - Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima.