latinica  ћирилица
03/07/2024 |  09:41 ⇒ 10:50 | Autor: RTRS

Nešić: Drinu ne mogu zamutiti - ona je boja srpske trobojke

Usvajanje Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda ispunio me je osjećajem velikog ponosa. Ova Deklaracija predstavlja ključni korak ka očuvanju i unapređenju prava našeg naroda, te potvrđuje našu odlučnost da zajedno gradimo bolju i sigurniju budućnost, istakao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Usvajanje ove Deklaracije pokazuje da smo kao narod svjesni važnosti zaštite naših identiteta, tradicije i političkih prava. To je dokaz naše jedinstvene volje da očuvamo svoje naslijeđe i da obezbijedimo stabilnu i prosperitetnu budućnost za sve generacije koje dolaze.  Ovo je trenutak kada moramo pokazati jedinstvo i odlučnost, jer samo zajedno možemo ostvariti ciljeve koje smo postavili. Deklaracija je simbol naše posvećenosti miru, saradnji i napretku, te nas podsjeća na važnost očuvanja naše nacionalne i kulturne baštine - poručio je Nešić.

Nešić ističe da DNS ostaje čvrsto opredijeljen da nastavi raditi na ostvarivanju ciljeva Deklaracije i da zajedno s našim građanima, izgradimo budućnost u kojoj će prava i dostojanstvo našeg naroda biti poštovani i zaštićeni.

- Mi nismo i nikada nećemo biti ništa drugo do Srbi, kršteni u svojoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi i bez obzira koliko su pokušavali i koliko će pokušati da zamute Drinu - ona je u bojama najljepše srpske trobojke. Zahvaljujem svima koji su podržali ovu Deklaraciju i pozivam sve građane da se pridruže u njenoj implementaciji, kako bismo zajedno gradili društvo u kojem će svaki pojedinac moći da živi dostojanstveno i slobodno - poručio je Nešić.