latinica  ћирилица
03/07/2024 |  21:54 ⇒ 22:19 | Autor: RTRS

Dodik uručio ukaze o odlikovanju Јokića, Bogdanovića, Pešića i Danilovića; Orden i Košarkaškom savezu Srbije (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je ukaze za odlikovanja, za vrhunska dostignuća u oblasti košarkaškog sporta koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji istog u Republici Srbiji i Republici Srpskoj Nikolu Јokića, Bogdana Bogdanovića, Svetislava Pešića i Predraga Danilovića.
Dodik i Јokić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik i ЈokićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je uručio i ukaz Ordena zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem odlikovao Nikoli Јokiću, košarkašu Denver Nagetsa, prvog Srbina proglašenog za najkorisnijeg igrača NBA lige, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu i Bogdanu Bogdanoviću, košarkaša Atlanta Hoksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitena Košarkaške reprezentacije Srbije.

Ordenom Njegoša I reda, Dodik je odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, košarkaša, trenera i selektora Košarkaške reprezentacije Srbije i Predraga Danilovića, košarkaša i predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.

Povezane vijesti:

Predsjednik Srpske posjetio košarkaše Srbije u Staroj Pazovi (FOTO)