latinica  ћирилица
04/07/2024 |  18:57 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

PDP ostao i bez Gradskog odbora u Laktašima - prešli u SNSD (VIDEO)

Nakon što je raspušten Opštinski odbor u Novom Gradu, PDP je od danas ostao i bez Gradskog odbora u Laktašima. Prešli su u SNSD. Nezadovoljni su, kažu, radom i politikom koju vodi PDP.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

Istovremeno, banjalučki PDP neskrivenu podršku dobija od DEMOS. Potpredsjednik Gradskog odbora ove stranke Nenad Šibarević otvoreno poziva na podršku Drašku Stanivukoviću. U odbranu je stao predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Boran Bosančić koji tvrdi da je Šibarevićeva izjava, objavljena na društvenim mrežama, izvučena iz konteksta.

Kao kula od karata raspadaju se gradski i opštinski odbori PDP. Nakon raspuštanja u Novom Gradu, kompletan gradski odbor u Laktašima odlučio je da napusti stranku. Dvadesetak članova na čelu sa povjerenikom GO Draškom Milinkovićem "dres" PDP je zamijenio za onaj SNSD. Razlog je, kaže Milinković, nedostatak podrše od rukovodstva PDP, ali i stanje u tom gradu. 

- Kada sam počeo da sastavljam listu, moji najbliži ljudi su odustajali od kandidature jer su rekli da ne žele da idu protiv načelnika Bojića jer je to prvi gradonačelnik koji radi ispravno i kako treba - rekao je Draško Milinković. 

Gradonačelnik Laktaša i predsjednik Gradskog odbora SNSD kaže da su sada već bivši članovi PDP prepoznali rad i politiku koju socijaldemokrati vode, te da su se zbog toga pridružili SNSD.

- Glavni razlog svemu jeste razvojna politika koju SNSD vodi i na lokalnom i na republičkom nivou. Izuzetno su nezadovoljni politikom PDP koju vodi na republičkom nivou i svemu ovome što se dešava, pogotovo kada su u pitanju interesi Republike Srpske - rekao je Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša.

Dok PDP puca po šavovima u Novom Gradu i Laktašima, banjalučkom odboru vjetar u leđa daje Gradski odbor DEMOS, odnosno potpredsjednik Nenad Šibarević. Na društvenim mreža se pojavio snimak na kojem poziva okupljene da daju podršku kandidatu PDP za gradonačelnika Drašku Stanivukoviću, kao i na izborima prije četiri godine.

Šibarević na amaterskom snimku kaže:"Јa vam molim da podržite tog mladog čovjeka, podržali smo ga kada smo rušili Igora Radojičića".

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS Boran Bosančić kaže da je izjava Šibarevića izvučena iz konteksta i da je stranka koju on predstavlja bila najvjerniji koalicioni partner bivšem gradonačelniku Banjaluke.

- To se odnosi na neku vrstu lokalnog sukoba koji postoji u Piskavici sa mjesnim odoborom SNSD. I on je govorio ja podržavam, i ono što sam ja razumio jeste da je on govorio o projektima koje podržava, a koje je radio Stanivuković u  Piskavici - rekao je Boran Bosančić, predsjednik GO DEMOS Banjaluka.

Međutim, Bosančić priznaje da postoje nesuglasice na relaciji gradskih odbora SNSD - DEMOS. Povod za nesuglasice su direktorske fotelje javnih preduzeća. Ipak, po riječima Bosančića, DEMOS je spreman da podrži kandidata SNSD za gradonačelnika.