latinica  ћирилица
05/07/2024 |  18:17 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Uz regionalni put Bratunac-Potočari-Srebrenica postavljene fotografije više od 600 ubijenih Srba (FOTO/VIDEO)

Uz regionalni put Bratunac-Potočari- Srebrenica postavljene fotografije više od 600 ubijenih Srba iz srednjeg Podrinja. Fotografije su postavili potomci nastradalih i predstavnici Organizacije porodica poginulih iz Srebrenice i Bratunca.
Sjećanje na srpske žrtve - Foto: RTRS
Sjećanje na srpske žrtveFoto: RTRS

Na groblju u Bratuncu patrijarh Porfirije služiće sutra pomen 3.267 srpskih žrtava.

Fotografije ubijenih žena, djece, civila postavljen je pored puta iz Bratunca ka Srebrenici s ciljem da se prikaže istina o srpskom stradanju.

Na ovim fotografijama su roditelji i brat Brane Vučetića, koji su zvjeski ubijeni u Bjelovcu u decembru 1992. godine. Da li će neko iz međunardone zajednice vidjeti i čuti za njegov vapaj?

Ambasadori zapadnih zemalja ne žele da dođu u Bratunac na srpska stratišta ali će doći u Potočare da odaju počast bošnjačkim žrtvama.

- Zato smo postavili ove fotografije pored puta kako bi ih upravo oni koji su godinama pred srpskim žrtvama zatvarali oči, i vidjeli - kaže predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Sjećanje na srpske žrtve (foto: RTRS)

Ministar Danijel Egić ne očekuje da će neko iz međunarodne zajednice sutra doći u Bratunac na komemoraciju srpskim žrtvama, jer bi time, kaže, negirali sve što su do sada radili protiv srpskog naroda, odnosno narativ da su zločini počinjeni samo nad muslimanima u BiH.

Sjećanje na stradanje Srba (foto: RTRS)

Sutra će u Bratuncu biti obilježena Centralna manifestacija, odnosno 32. godišnjica stradanja 3267 Srba srednjeg Podrinja. Pomen, kojem će prisustvovati porodice žrtava, brojni građani, te zvaničnici Srpske i Srbije, služiće patrijarh Porfirije.