latinica  ћирилица
06/07/2024 |  12:51 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Kojić: Srbi su slobodarski narod koji neće odustati od traženja pravde (VIDEO)

Srpski narod je slobodarski narod koji nikada neće odustati od traženja pravde, od onoga ko smo i šta smo, rekao predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić, nakon služenog pomena za 3.267 srpskih žrtava srednjeg Podrinja i Birča.
Branimir Kojić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Branimir KojićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- 32 godine tuge, boli i patnje. Danas neću govoriti o hronologiji stradanja, ona je svuda oko nas, ovo sveto mjesto je hronologija. Danas tuguje cijeli srpski narod širom svijeta. Ubijani su civili, djeca, starci, trudnice, ubijana je čak i stoka. Ubili su 72 sprske djece. Kome je bio kriv Slobodan Stojanović, obično djete - upitao je Kojić.

Dodao je da se širom Srpske nalaze kosti naših predaka, koje nećemo tako lako pustiti stranim silama.

- Nikada nas nećete slomiti, mi nosimo duh naših predaka, koji nas obavezuju, da pamtimo i poštujemo njihove žrtve. Srpski narod mora biti jedinstven. Srpski narod je slobodarski narod koji nikada neće odustati od traženja pravde, od onoga ko smo i šta smo - navodi Kojić.

Istakao je da ne treba vjerovati zapadnim ambasadama, kao i svima koji sarađuju sa istima.

Kojić je ukazao da lažne demokrate, diplomate i visoki predstavnici imaju jedan cilj koji su pokazali rezolucijom o Srebrenici, a to je želja da srpskom narodu stave etiketu genocidnog, te istakao da oni sigurno neće čuti plač porodica poginulih Srba.

On je naveo da se Srbima želi zabraniti da govore istinu raznim montiranim sudskim procesima, prijetnjama i uvredama.