latinica  ћирилица
06/07/2024 |  22:05 | Autor: SRNA

Zaharova: Amerika da se pozabavi svojom izbornom katastrofom

Sjedinjene Države trebalo bi da se prvo suoče sa sopstvenom izbornom katastrofom, a nakon toga da iznose mišljenje o izbornoj situaciji u svijetu, poručila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV) -
Marija Zaharova (foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV)

Ona je navela da se epiteti kojima stručnjaci opisuju šefa Bijele kuće kreću između "mentalno nezdrav" i "fundamentalno neadekvatan".

- Možda da prvo SAD pokušaju da se izbore sa svojom izbornom katastrofom, a odmah poslije možemo čuti i njihovo mišljenje o izbornoj situaciji u svijetu - rekla je Zaharova, komentarišući ocjene SAD da izbori u Iranu nisu bili slobodi.

Ona je podsjetila da su Sjedinjene Države već 1. jula tvrdile da iranski predsjednički izbori "nisu slobodni ili pošteni" i da "neće dovesti do fundamentalnih promjena Irana".

- Danas američki mediji citiraju ovu izjavu, dodajući diskusijama o iranskim izborima - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je navela da su to tvrdili, a sada reprintuju isti oni ljudi koji nedjelju dana od predsjedničke debate nisu mogli da shvate kako ih to "pravično" i "slobodno" vodi izabrani predsjednik DŽozef Bajden.

- Polovina Sjedinjenih Država je znala za probleme još 2020. godine, ali je sve to ugušila propagandna američkih medija. Druga polovina zemlje, koja je svih ovih godina pokušavala da odagnala neprijatne misli, bila je suočena sa realnošću da je liberalna diktatura zarobila Ameriku - istakla je Zaharova.