latinica  ћирилица
07/07/2024 |  12:53 | Autor: SRNA

Nešić: Helezova politička filozofija je produkovanje krize i sijanje mržnje

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da je produkovanje kriza i sukoba, sijanje mržnje među narodima, unošenje nemira unutar BiH, ali i narušavanje dobrih odnosa sa susjednim zemljama, politička filozofija ministra odbrane Zukana Heleza.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je rekao da Helez od početka svog mandata šalje prijeteće i ratnohuškačke poruke, te da su Srbi oguglali na to i više i ne reaguju.

- Da se Helez pitao, Republike Srpske ne bi ni bilo. On, nažalost, i 30 godina nakon rata, još sanja da će pokoriti srpski narod, izbrisati Republiku Srpsku i potlačiti Srbe kao narod - rekao je Nešić.

On je naveo da su Helezove poruke antidejtonske, te da bi bilo ko iz Republike Srpske nakon takvih poruka, snosio posljedice od međunarodne zajednice i bio smijenjen.

- Hvala Bogu, o Republici Srpskoj niti je kada odlučivao niti će kada odlučivati. Nažalost, njegova žrtva jeste bošnjački narod u BiH koji je doveden u situaciju da je posvađan sa svim komšijama i potpuno izolovan - rekao je Nešić.

Nešić je podsjetio i na Helezove priče o ruskim kampovima za vojnu obuku, te o dronovima samoubicama koji se prave u BiH, a testiraju u Crnoj Gori, što su i Crnogorci demantovali.

- Kada ministar odbrane plasira takve neistinite informacije koje unose strah i mogu dovesti do incidenata, morate se pitati – za čiji groš to radi? - upitao je Nešić.