latinica  ћирилица
07/07/2024 |  12:54 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Parastos za 89 boraca u Glamočanima kod Laktaša (FOTO)

Parastosom i polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Glamočanima, nadomak Laktaša, odata je počast za 89 boraca iz mjesne zajednice Trn. Riječ je o mještanima Trna, Glamočana, Јablana, Bukovice i Šušnjara.
Parastos kod spomen-obilježja borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, Glamočani - Foto: RTRS
Parastos kod spomen-obilježja borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, GlamočaniFoto: RTRS

- Imena poginulih boraca uklesana su u ovo spomen-obilježje, koji je brana od zaborava na njihovu žrtve, da je sjetimo svakog dana, a ne samo na ovaj dan - rekao je predsjednik Mjesne boračke organizacije Trn Živko Dubočanin.

Dodaje, naš moralni dug je da sačuvamo sjećanje na junake, koje je srpski narod uvijek slavio.

Predsjednik Predsjedništva MBO Trn Goran Simić najavio je da će uskoro biti otvorena kancelarija ove organizacije u koju će boračke kategorije moći da se jave ako imaju neki zahtjev za rješavanjem određenih problema.

Parastos kod spomen-obilježja borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, Glamočani

Pukovnik Mile Savić, koji je bio ratni komandant Prvog mješovitog artiljerijskog puka Prvog krajiškog korpusa rekao je da se moraju evocirati uspomene na 89 junaka koji su dali život za slobodu i stvaranje Republike Srpske.

- Svaki rat odnosi žrtve, nažalost, a najveću tragediju doživljavaju porodice koje su izgubile svoje najmilije - ističe Savić.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić istakao je da se u Gradskoj upravi trude da rješavaju probleme boračkih kategorija.

- Trudimo se da svaki njihov zahtjev uvažimo i da bude pozitivno riješen - kaže Bojić.