latinica  ћирилица
07/07/2024 |  13:18 | Autor: RTRS

Dodik: Vuković neće položiti zakletvu i može da glumi šta hoće

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Nenad Vuković, što se tiče SNSD-a, neće položiti zakletvu za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i da on može da glumi šta hoće.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je naveo da je Vuković pristao da igra izdajničku ulogu i da to treba samo razumijeti kao smanjivanje snage Republike Srpske i srpskog naroda

- Dakle, nema ni jednog dokaza da je naša strana zloupotrijebila bilo šta, ali je uporno branila našu poziciju u parlamentu. Pošto im je to smetalo, onda su smislili priču sa kuglicom koji su držali u frižideru da izaberu delegata PDP-a dvije godine nakon izbora - rekao je Dodik.

Centralna izborna komisija BiH je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata ne poštuje se volja građana.