latinica  ћирилица
07/07/2024 |  15:32 ⇒ 15:33 | Autor: SRNA

Tomić pozvao Bošnjake na dogovor

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić poručio je Bošnjacima da treba da se dogovore sa Srbima da naprave državu u kojoj će svi normalno živjeti.
Boško Tomić - Foto: RTRS
Boško TomićFoto: RTRS

- Vas trenutno pomažu stranci. Neće to dugo trajati. Oni vas pomažu iz ličnih interesa, a ne zbog vaših potreba - poručio je Tomić.

On je Bošnjake i njihove predstavnike pozvao da zajedno dogovore šta treba raditi, jer "niko ničiji prostor neće uzimati, niti bilo kome praviti određene probleme kako bi se na ovom prostorima živjelo bolje".

- Ali nemojte nas potcjenjivati i nemojte od nas tražiti da budemo ponizni. Srpski narod nikada nije bio ponizan i neće sebi dozvoliti niko da ga iko ponižava - rekao je Tomić novinarima na Sokocu, na obilježavanju 33 godine od formiranja Prve romanijske pješadijske brigade, čiji je bio pripadnik.

On je naveo da se na ovim prostorima objektivno može lijepo da se živi za šta je potrebna sloga srpskog naroda i sloga političara u Republici Srpskoj i u BiH.

Tomić je naglasio da će se srpski narod boriti pameću sa omladinom koja se osposobljava, uči i obrazuje da se zajednički odbrani Republika Srpska.

On je dodao da je ponosan što Prva romanijska pješadijska brigada nije počinila ratne zločine, osim kada izmisle za nekog ko im smeta i što ova jedinica gdje god je držala položaje nikada nije izgubila ni metar terotorije.

Tomić je naveo da je danas, kada se obilježava Dan Prve romanijske pješadijske brigade, teško što nema više od 4.000 ljudi koji su poginuli u odbrani svog naroda, Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske, te da zbog toga ostaje obaveza da se vodi računa o porodicama poginulih i o očuvanju Republike Srpske.

Na Sokocu su danas obilježene 33 godine od formiranja Prve romanijske pješadijske brigade kroz čije redove je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu prošlo oko 15.000 boraca od kojih je 379 dalo živote za Republiku Srpsku, a ranjeno je 1.160.