latinica  ћирилица
07/07/2024 |  16:07 ⇒ 16:11 | Autor: RTRS

Selak: Ako je htio na dan biti Hrvat, Komšić je trebao obući dres hrvatske reprezentacije

Željko Komšić je još jednom pokazao svoje pravo lice i otvoreno neprijateljstvo prema srpskom narodu i Vojsci Srbije. Njegove izjave u kojima izjednačava dolazak pripadnika Vojske Srbije u Republiku Srpsku i BiH sa agresijom, pokazuju duboko nepoštovanje prema svim onim Srbima koji su stradali braneći svoju zemlju od fašističke agresije, poručio je Goran Selak, predsjednik SPS-a.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

- Ako je već htio na dan biti Hrvat, mogao je da se slika u dresu Luke Modrića, a ne da relativizuje srpsko sjećanje na genocid koji su nad našim narodom sproveli njegovi sunarodnici opijeni ideologijom NDH - reagovao je Selak na Komšićevu izjavu.

Selak je sa Kozare poručio da je ova planina jedan od najznačajnijih simbola srpskog stradanja u Drugom svjetskom ratu, na kojoj su naši preci herojski stali na put fašističkoj sili Nezavisne Države Hrvatske.

- Očigledno je da gospodinu Komšiću smeta što se sjećamo i ponosimo našim herojima, koji su dali svoje živote za slobodu. Vojska Srbije, kao čuvar te slobodarske tradicije, nikada se nije stidjela svoje prošlosti, već je ponosno baštini i prenosi je na buduće generacije - rekao je Selak.

Socijalistička partija Srpske oštro osuđuje ovakve provokacije i poziva sve one koji dijele vrijednosti slobode, pravde i mira da se suprotstave retorici mržnje i nepoštovanja.

- Odobrenje Predsjedništva BiH potrebno je kad vojska iz druge države dolazi na vježbu i nosi naoružanje, a ne u ovom slučaju dolaska kadeta vojne i policijske akademije koji su učestvovali u obilježavanju 82. godine od Bitke na Kozari. Uostalom, Ambasada Srbije u Sarajevu notom je najavila MIP-u BiH dolazak i sastav delegacije - poručio je Selak.