latinica  ћирилица
07/07/2024 |  17:04 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

Nešić Komšiću: Ako ste Hrvat, trebalo bi da ćutite o Kozari

Izjava Željka Komšića u kojoj napada prisustvo Vojske Srbije u BiH na dan kada obilježavamo jedno od najvećih stratišta srpskog naroda je krajnje cinična i uvredljiva. Gospodin Komšić, koji se predstavlja kao Hrvat, koristi ovu priliku da napadne Srbe, Republiku Srpsku i Republiku Srbiju, što je krajnje neprikladno i neprimjereno danu koji obilježavamo i žrtava kojih se sjećamo, rekao je Nenad Nešić predsjednik DNS-a.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Podsjećam javnost da se radi o komemoraciji u znak sjećanja na žrtve genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane Nezavisne Države Hrvatske tokom Drugog svjetskog rata. Ovakav trenutak zahtijeva poštovanje i dostojanstvo, a ne političke napade i optužbe - navedeno je u saopštenju Nešića.

Ističe da je nevjerovatno je da Komšić "poziva na poštovanje pravila i procedura, nakon što su on, Bećirović i Zlatko Lagumdžija silovanjem Ustava i Dejtonskog sporazuma gurnuli Bosnu i Hercegovinu u krizu".

- Bez ikakvih odluka i konsultacija, sprovodili su svoju privatnu politiku u Ujedinjenim nacijama, kršeći sve demokratske standarde i principe koji bi trebalo da vode našu zemlju. Cinično je da gospodin Komšić, kao lažni Hrvat, pokušava da skrene pažnju sa važnosti ovog istorijskog sjećanja napadajući prisustvo srpske vojske koja dolazi da oda počast žrtvama. Time pokazuje nepoštovanje prema bolu i patnji srpskog naroda, kao i prema žrtvama koje su stradale u užasnim uslovima na Kozari - poručio je Nešić.

Pozvao je Komšića da prestane sa manipulacijama i političkim igrama koje samo dodatno unose nemir i nesigurnost među građane.

- Ovako važni događaji ne bi smjeli da budu poligon za političke obračune i širenje neslaganja. Posebno ako za sebe tvrdite da ste Hrvat, ovakvi događaji za vas treba da predstavljaju dane u kojima ćutite - poručio je Nešić.