latinica  ћирилица
07/07/2024 |  17:46 ⇒ 19:10 | Autor: sputniknews.com

Alkaras izgubio set, ali preživio Francuza (FOTO/VIDEO)

Karlos Alkaras, španski teniser, plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobjedom nad Igom Umberom od 6:3, 6:4, 1:6, 7:5.
Karlos Alkaraz (foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY) -
Karlos Alkaraz (foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY)

Alkaras će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Tomi Pol - Roberto Bautista Agut.

Poslije teškog meča i jedva izborene pobjede protiv Frensisa Tijafoa,Karlos Alkaras trebalo je da pred sobom ima nešto lakši zadatak.

Prvih nekoliko gemova teklo je u mirnom ritmu, ali se samo čekalo da Alkaras ubaci u "petu brzinu" što se dogodilo u petom gemu kada je stigao do brejka. Dok protivnik sa druge strane nije uspio da zaprijeti sigurni Španac nije morao da se muči i rutinski je poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu vidjelo se ono što je moglo da se vidi od početka turnira, a to je da Karlos ima oscilacije kada igra na travi. Umber je od starta počeo da prijeti na servis španskog tenisera, a u petom gemu imao je i četiri brejk lopte, međutim nije uspio da ih iskoristi.

Djelovalo je da će Francuz ozbiljnije zaprijetiti, međutim kada je bilo najpotrebnije Španac je ponovo proigrao najbolji tenis, napravio je brejk i poveo sa 2:0. Potom je došlo do komplikacija, Umber je dobio treći set sa čak 6:1, ali je Karlitos nekako uspio da ga slovi i prođe dalje.

Amerikanka Medison Kiz nije imala sreće. Povreijdila se prije nego što je servirala za pobjedu protiv Paolini. Na kraju je završni rezultat bio 3:6, 7:6, 5:5.

Kiz je uzela medicinski tajm-aut pre servis za pobjedu. Nije uspjela da osvoji gem, htjela je potom još da nastavi da igra, ali nije uspjela pa je morala da preda.