latinica  ћирилица
07/07/2024 |  17:58 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Dodik: Policija Srpske najorganizovanija policijska struktura u BiH (FOTO/VIDEO)

Policija Republike Srpske najorganizovanija policijska struktura u BiH, dok ostale trpe sve one slabosti koje ima BiH, istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik (foto: predsjednikrs.rs/ Dona Katušić) -
Milorad Dodik (foto: predsjednikrs.rs/ Dona Katušić)

- Ovi pripadnici, su ljudi koji su viosoko motivisani da brane stabilnost i sigurnost u Srpskoj, svakog njenog građanina, bez obzira na nacionalnu pripadnost - rekao je Dodik.

Dodik je dodao da je MUP Srpske pokazao visok stepen obučenosti svojih pripadnika. 

- Zukanu Helezu i drugim neprijateljima Republike Srpske ne bi preporučio da išta preduzimaju protiv nje. Uvijek smo za politički dijalog u BiH i spremni da branimo i čuvamo sigurnost u Republici Srpskoj - rekao je Dodik novinarima nakon posjete Centru za obuku MUP-a Srpske.

On je dodao da Srpska danas može biti ponosna na ostvarene rezultate policije u svim segmentima, te naglasio značaj postojanja MUP-a Republike Srpske, kao jedine preostale strukture koja čuva javni red i mir, ali i bezbjednost građana, nakon razvaljivanja Vojske Republike Srpske.

Dodik je dodao da je Republika Srpska prostor sa najmanje krivičnih djela, ali i upozorio da je prisutna izražena opasnost od ekstremnih islamskih fundamentalista, koji su dio "Islamske države", a kojih je više od stotinu u BiH.

- To su samo `spavači`, oni nisu promijenili svoju ideologiju, ali mi moramo ostati budni i osigurati našu stabilnost i bezbjednost - rekao je Dodik.

Dodik smatra da su pripadnci MUP-a Srpske zadovoljni svojim statusom u društvu, te da je rukvodstvo Srpske učinilo sve napore da se njihov status poboljša.

- U okviru nadležnosti koje Policija Srpske ima, razvijamo svoje sposobnosti, nabavljamo opremu i naoružavamo se i nastavićemo to da radimo - rekao je predsjednik Srpske.