latinica  ћирилица
07/07/2024 |  18:39 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Karan: Uspješno ispunjavamo svoje zakonske i ustavne zadatke (FOTO/VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da MUP Srpske uspješno ispunjava svoje ustavne i zakonske zadatke, a to je zaštita Ustava Srpske, te osiguravanje bezbjednosti njenih građana.
Siniša Karan - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Siniša KaranFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Ovako moderno i perspektivno ministarstvo danas ne bismo imali, da naše političko rukovodstvo Srpske nije snažno podržalo i održalo Policiju Srpske - rekao je Karan.

Karan je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću, na podršci radu MUP-a.

- Cilj glavnog udara na Srpsku trebalo da bude njen nestanak. Međutim, danas sa sigurnošću možemo reći da je MUP Srpske dovoljno opremljen, osposobljen i kapacitiran da može garantovati zaštitu ustavnog poretka Srpske i bezbjednost njenih građana - rekao je Karan.

Karan je naveo da je oko 180 miliona KM uloženo u opremu, kao i formiranje specijalnih organzacionih jedinice, koje mogu da odgovore savremenim bezbjednosnim izazovima.

- Nastavićemo da razvijamo kapacitete MUP-a, nabavkom opreme i obukom službenika, a posebno ćemo akcenat staviti na kadrovsku strukturu, te je u tom pogledu veliki iskorak napravljen ponovnim formiranjem Srednje škole MUP-a - dodao je Karan.