latinica  ћирилица
08/07/2024 |  11:58 ⇒ 12:00 | Autor: TANЈUG

Јevremović pušten iz bolnice; Dačić uručio plaketu za hrabrost (VIDEO)

Žandarm Miloš Јevremović koji je 29. juna povrjeđen u teroritičkom napadu danas je pušten iz bolnice, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao ga je Odredu Žandarmerije u Beogradu.
Žandarm Miloš Јevremović pušten iz bolnice (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ) -
Žandarm Miloš Јevremović pušten iz bolnice (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ)

Јevremovića je prilikom dolaska u kasarnu prošao svečani špalir koji su napravile njegove kolege.

Dačić je Јevremoviću uručio plaketu za hrabrost.

- Za ovaj trenutak želimo da mu uručimo jednu plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost u obavljanju policijskog posla, da ima za uspomenu na izlazak iz bolnice - rekao je Dačić.

Dačić je prethodno istakao da je herojski pripadnik Žandarmerije Miloš Јevremović izašao iz bolnice nakon uspješne operacije.

Јevremović je zahvalio na podršci svojim kolegama, Dačiću kao i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što su došli da ga obiđu u trenucima koji su bili teški za njega i njegovu porodicu.

- Dobro sam, kao što vidite, i mislim da su moje kolege zadovoljne mojim postupanjem i ministar nadam se, tako da idemo dalje i mogu da kažem da Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja - rekao je on.

Dodao je da ne bi da se hvali i da ima još mnogo momaka koji su vrijedni i koji žele da Srbija bude bezbjedna.

Јevremović (34) je ranjen 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrijelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Јevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Јevremović biti odlikovan.