latinica  ћирилица
08/07/2024 |  12:10 | Autor: RTRS

Zabrana saobraćaja za teretna vozila i prevoz eksplozivnih materija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da je od danas do četvrtka, 11. jula, na području Podrinja i Birča zabranjen saobraćaj za teretna vozila nosivosti iznad 3,5 tona i prevoz eksplozivnih materija radi preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog javnog skupa na tom području.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Zabrana za teretna vozila biće na snazi u srijedu, 10. jula, na dionicama magistarlnih puteva Luke-Vlasenica, Vlasenica-Konjević Polje i Konjević Polje-Bratunac, te dionici regionalnog puta Bratunac-Srebrenica, u periodu od 12.00 do 20.00 časova.

U saopštenju se dodaje da se zabrana odnosi i na 11. jul u periodu od 5.00 do 20.00 časova na dionici magistralnog puta Konjević Polje-Bratunac, te dionicama regionalnih puteva Bratunac -Srebrenica - Zeleni Јadar i Zeleni Јadar-Milići.

Na snazi je i zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, i to danas od 9.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta Caparde-Oraovac, a sutra od 15.00 do 22.00 časa na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići.

Cjelodnevna zabrana je određena za 10. i 11. jul na putnim pravcima Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica - Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac, Bratunac-Srebrenica, Srebrenica-Zeleni Јadar.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija, nevedeno je u ovoj odluci ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniše Karana.