latinica  ћирилица
08/07/2024 |  12:55 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Šeranić u Nevesinju: Dom zdravlja i Centar za socijalni rad funkcionišu u odličnim uslovima

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je da Dom zdravlja Nevesinje i Centar za socijalni rad funkcionišu u odličnim uslovima i da je jedna od tema njegove današnje posjete ovom hercegovačkom gradu dalji razvoj kapaciteta i novim uslugama Centra za mentalno zdravlje.
Šeranić u Nevesinju - Foto: RTRS
Šeranić u NevesinjuFoto: RTRS

Šeranić je danas razgovarao o unapređenju zdravstvene i socijalne zaštite stanovnika Nevesinja sa načelnikom opštine Nevesinje Milenkom Avdalovićem, direktorom Doma zdravlja Žarkom Tamindžijom, zamjenikom direktora Milosavom Uljarevićem, direktorom Centra za socijalni rad Goranom Ivkovićem i predsjednikom Skupštine opštine Momčilom Vukotićem.

Šeranić je poslije sastanka rekao da ima i izazova, ali da je ulazak Doma zdravlja Nevesinje u trezorski način poslovanja pokazao da se radi o ozbiljnoj ustanovi koja može biti primjer svima.

- Na bazi sljedećih razgovora je proširenje kapaciteta Bolnice zajedno sa Domom zdravlja u oblasti palijativne njege. Nisam znao da postoji mogućnost obrazovanja medicinskog kadra ovdje i to je dobrodošlo i o tome ćemo dalje pričati - rekao je Šeranić.

Načelnik opštine Milenko Avdalović istakao je da imaju oko 13.000 stanovnika, ali da su po veličini jedna od najvećih opština, te da je i organizacija zdravstvene zaštite veoma kompleksna.

- Imamo udaljenih sela gdje je teško putovati, a direktori su naveli primjere iz kojih se vidi da svakodnevno moraju prevoziti pacijente do Doma zdravlja ili do Trebinja i izražena je potreba za sanitetskim vozilom - rekao je Avdalović.

Naglasio je i da se, kada je riječ o Centru za socijalni rad, povećava broj starijih i nemoćnih, da svake godine imaju imaju drastično povećanje na socijalnim davanjima.