latinica  ћирилица
08/07/2024 |  15:32 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Od Pene su se oprostili porodica, prijatelji, kolege i studenti (VIDEO)

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana je komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg profesora ovog fakulteta Uroša Pene, koji je preminuo u 65. godini nakon teške bolesti.
Komemoracija Urošu Peni - Foto: SRNA
Komemoracija Urošu PeniFoto: SRNA

Od Pene su se oprostili porodica, prijatelji, kolege i studenti.

Uroš Pena je skoro 15 godina predavao više predmeta na prvom i drugom ciklusu studija Pravnog fakuteta Pale. Dao je veliki doprinos razvoju nastavno-naučnog procesa i bio omiljen među studentima.

- Imao je jedan neposredan odnos sa njima, jedan poseban pristup u radu sa studentima. Uvijek je dobijao najviše ocjene na studentskim anketama i nastojao da svoje veliko praktično iskustvo rada u organima Unutrašnjih poslova kombinuje sa teorijskim znanjim i to su studenti posebno cijenili - rekao je Goran Marković, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Profesor Pena obavljao je značajne funkcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske u veoma teškom, osjetljivom periodu borbe za očuvanje ovog ministarstva.

- Neko ko je jako dobro znao kako funkcioniše sistem unutrašnjih poslova, kako funcioniše Policija, neko ko je zaista radeći i u organima Unutrašnjih poslova, a i na državnom univerzitetu se borio za ono što se zove opšti interes - dodao je marković.

Uroš Pena je od 1988. godine bio radno angažovan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Funkciju direktora policije u MUP-u Srpske obavljao je od 2006. do 2010. godine i funkciju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH od 2010. do 2018. godine. Preminuo je u 65. godini, a sahranjen je na groblju u Vrbanji.