latinica  ћирилица
08/07/2024 |  15:34 | Autor: SRNA

Borenović predao kandidatske liste

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH kandidatske liste za lokalne izbore.
Branislav Borenović - Foto: Ustupljena fotografija
Branislav BorenovićFoto: Ustupljena fotografija

Borenović je rekao da je predao više od 50 lista i da su predstojeći izbori veoma važni.

- Očekujemo pobjedničke rezultate, za nas najvažnije u Banjaluci, koja ima strateški značaj za budućnost i Republike Srpske i BiH - naveo je Borenović.

On je rekao da će biti nosilac liste za odborničku listu u Banjaluci, te da će u Novom Gradu opozicija nastupiti zajedno.

- Imaćemo kandidate i u Јezeru i u Kotor Varošu, Višegardu i Oštroj Luci - naveo je Borenović i dodao da je ubijeđen da će pobijediti i u Bijeljini.

Borenović je, govoreći o podršci SDS-a Јeleni Trivić koja će biti kandidat Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke, istakao da je i SDS podijeljen po tom pitanju.

Komentarišući defile Vojske Srbije u Prijedoru, Borenović je naglasio da je to bila paradna smotra na kojoj su učestvovali kadeti drage i bliske Srbije.

- Srbija je naš najvažniji komšija sa kojim treba da gradimo budućnost. Političko Sarajevo je pokušalo da pravi uvertiru u neke sukobe, pa dajte ljudi, okanite se toga više. Nema prostora za tako nešto. Nema potrebe da se ide sa ratnohušačkim porukama - rekao je Borenović.

Borenović je napomenuo da se bez potrebe pravi velika fama i dodao da ima važnijih pitanja poput budžeta, rada političkih partija partnera u vlasti na nivou BiH.