latinica  ћирилица
08/07/2024 |  16:23 ⇒ 16:23 | Autor: TANЈUG

Nešić: Ispoštovane sve procedure za dolazak pripadnika Vojske Srbije

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je danas da su, prema informacijama koje ima, ispoštovane sve procedure neophodne za dolazak pripadnika Vojske Srbije u BiH i njihov defile kroz Prijedor.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Ova tema je podigla tenzije u BiH, a Nešić kaže da smatra da, "ako je eventualno postojao propust, onda je propust napravilo Ministarstvo spoljnih poslova".

- Kao što vam je poznato, Ambasada Srbije uputila je diplomatsku notu Ministarstvu spoljnih poslova i najavila dolazak kadeta Vojske Republike Srbije i kadeta MUP-a Republike Srbije. Ministarstvo je o tome upoznalo Graničnu policiju i samim time su ispoštovane sve procedure - rekao je Nešić za N1.

Naglašava da ne vidi ništa sporno u prisustvu Vojske Srbije.

- Radi se o oslobodilačkoj vojsci, vojsci Republike Srbije i ono što mogu da kažem: Hvala Bogu pa smo mogli i u Bratuncu i Prijedoru da vidimo pripadnike Vojske Republike Srbije, koja je u ovom trenutku garant mira i stabilnosti, ne samo u Srbiji nego i u regionu. Na kraju krajeva, njihovi pripadnici su došli da se poklone žrtvama ustaškog i nacističkog zločina - naveo je Nešić.