latinica  ћирилица
08/07/2024 |  18:41 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Sarajevska histerija zbog dolaska kadeta Vojske Srbije u Prijedor (VIDEO)

Pitomci Vojne akademije u Beogradu prodefilovali su juče ulicama Prijedora uoči obilježavanja 82 godine od Bitke na Kozari, kojem su prisustvovali na Mrakovici. Iako je riječ o praksi koja se baštini već godinama u sklopu njegovanja tradicije oslobodilačkih ratova i iako su i ovaj put ispoštovane sve procedure za ulazak u BiH kadeta i njihovih profesora, pojedini političari, nevladin sektor, huškački mediji i razni "eksperti" kojima zakoni, očigledno, nisu jača strana, u združenoj su sarajevskoj akciji.
Prijedor - Foto: RTRS
PrijedorFoto: RTRS

Prednjače dva federalna člana Predsjedništva BiH, koji su nekažnjeno i već nebrojeno puta, najrigidnije pogazili Ustav i zakone, jednostrano odlučijući i potpuno ignorišući stav Republike Srpske i srpskog člana kolektivnog organa.

U Sarajevu drama u nastavcima - "Agresija, invazija, atak na integritet i suverenitet BiH" - vrište naslovi, saopštenja, zlonamjerne insinuacije i neutemeljene kvazianalize. Umjesto da zakone i Ustav pročitaju, javnost obmanjuju. Najveću galamu podigla su dva sarajevska "mirotvorca" – veteran u Predsjedništvu Željko Komšić i njegov saučesnik Denis Bećirović. Optužuju, presuđuju i uobičajeno, u pomoć prizivaju međunarodne protektore.

Opširnije u videu: