latinica  ћирилица
09/07/2024 |  08:59 ⇒ 08:59 | Autor: SRNA

Bosnić: Uništavanjem svetinja Srbima u Hrvatskoj poručuju da ih tamo ne žele

Uništavanjem pravoslavnih svetinja u Hrvatskoj šalje se poruka da na tom prostoru nikako ne žele srpski narod, izjavio je predsjednik Pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnić.
Zagreb - Foto: RTRS
ZagrebFoto: RTRS

Bosnić je naveo da Hrvatima ništa nije sveto što pokazuje i posljednja provala i uništavanje crkvenih stvari u Hram Svetog Georgija u Brđanima nedaleko od Siska.

On je rekao da će se poslije ovakvih incidenata svako normalan zapitati šta ga sve može dočekati kada se vrati na ognjište ili dođe da obiđe grobove predaka i kuća.

Ukazao je i na činjenicu da se srpski narod u Hrvatskoj svakodnevno susreće sa brojnim neprijatnostima, te da je tragično što niko ne odgovara za ovakve postupke.

- Smatram da se ovo mora spriječiti, a našem narodu u Hrvatskoj pružiti podrška, da znaju da nisu sami - poručio je Bosnić Srni.

Nekoliko muškaraca provalilo je u Hram Svetog Georgija u Brđanima kod Sunja i oštetilo mobilijar i oskrnavilo bogoslužbene predmete, saopšteno je ranije iz Eparhije gornjokarlovačke.

Nakon podnesene krivične prijave, jedan od počinilaca je pronađen i sproveden na dalje ispitivanje u Policijsku stanicu, dok se za ostalima i dalje traga.