latinica  ћирилица
09/07/2024 |  15:02 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

U akciji "Kings" uhapšena dva člana organizovane kriminalne grupe (FOTO)

U akciji Kings slobode su lišeni I.B. u mjestu Grude i B.M. u Trebinju, dok se za više lica još traga, saopšteno je iz MUP-a Srpske.
Hapšenje - Foto: RTRS
HapšenjeFoto: RTRS

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na osnovu međunarodne razmjene informacija sa Evropolom i u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Trebinje i Agencije za istrage i zaštitu BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, realizovali su akciju "Kings" koja je usmjerena na dokumentovanje krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom savanje poklona i drugih oblika koristi, nedopušten promet akciznih proizvoda i nedopuštena trgovina, krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje poklona i drugih oblika koristi i odavanje tajnih podatka, navodi se u saopštenju.

U akciji u čijoj su realizaciji na terenu učestvovali i pripadnici Evropola, izvršen je pretres stambenih objekata i prevoznih sredstava koja koriste osumnjičena lica na sedam lokacije na području Trebinja, Berkovića, Posušja, Stoca i Gruda i oduzeto je jedno putničko vozilo, veći broj mobilnih telefona, nosača SIM kartica, rokovnika, prenosnih računara, nosača digitalnih medija i službenih dokumenata.

Ustupljena fotografija

Policijski službenci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, nastavljaju dalju intenzivnu istragu.