latinica  ћирилица
09/07/2024 |  22:30 | Autor: TANЈUG

Mandić: Rekonstrukcija Vlade 20. jula

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da će rekonstrukcija Vlade Crne Gore biti 20. jula i da će u toj rekonstrukciji ući potpredsjednik i ministri iz redova Koalicije "Za budućnost Crne Gore", koju čine Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija.
Andrija Mandić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Andrija Mandić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Mandić je izjavio da će NSD, čiji je on lider, u Vladi pripasti Ministarstvo prosvjete, resori prostornog planiranja i turizma, dok će, kako je dodao, DNP-u pripasti mjesto potpredsjednika i ministra saobraćaja.

- Potpisali smo koalicioni ugovor koji predviđa rekonstrukciju vlade. Napravili smo dogovor koji nije bio logičan kada je potpisan jer drugi po snazi politički subjekat nije dobio priliku da bude u vlasti - rekao je Mandić.

On ističe da su kao parlamentarna većina uradili mnogo toga i ocjenjuje da je sad trenutak da koalicija "Za budućnost Crne Gore" uđe u vlast.

Mandić je naveo da žele da snažno uđu u vladu i da naprave nove reforme.

Prema njegovim riječima, koalicija nije u Vladi dobilaa procenat koji ima u parlamentarnoj većini, nego mnogo niži.

- Јa to očekujem da može da se desi u narednoj nedjelji, ali svakako do kraja jula i da Vlada bude ojačana ministrima koji dolaze iz NSD-a i DNP-a. Oni samo mogu da poprave njen rad i postiže se da ova vlada ima pun mandat - rekao je Mandić, prenose crnogorski mediji.

Mandić je naglasio da bi bilo dobro da se Vlada proširi i na Bošnjačku stranku.