latinica  ћирилица
10/07/2024 |  09:36 ⇒ 10:19 | Autor: SRNA

Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice biće pušten u rad nakon enterijerskog opremanja

Banjsko-rekreativni centar Srpske toplice u Banjaluci biće pušten u rad nakon pribavljanja dokumentacije i enterijerskog opremanja namještajem, rečeno je Srni u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović".
Srpske Toplice, projekat (Foto: zotovicbl.com) -
Srpske Toplice, projekat (Foto: zotovicbl.com)

U Institutu su rekli da je u toku tehnički pregled objekta, te sprovođenje postupka javne nabavke enterijerskog opremanja i namještanja.

Banjsko-rekreativni centar u Srpskim toplicama pružaće zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, uz značajan terapijski i banjski dio, odnosno korištenje prirodne termomineralne vode za kombinaciju terapijskog sadržaja sa segmentom rekreacije i brige o zdravlju, naveli su iz Instituta.

- Okosnica dostupnih usluga i sadržaja biće edukovani i uigrani medicinski timovi te kvalitetno, moderno i racionalno korištenje prirodnog resursa termomineralne vode, što podrazumijeva veći broj vodenih i pratećih sadržaja, kao što su zatvoreni i otvoreni bazen, kao i mali bazen za djecu sa prostorom za sunčanje, velnes bazen - masaže, saune, slana soba, tepidarijum, knajp kade, tursko kupatilo, bazeni, te fitnes, teretana i slični sadržaji - rečeno je iz Instituta.

Usluge novog centra biće dostupne kako osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske tako i korisnicima na lično plaćanje.

Kada je riječ o vrijednosti projekta, iz Instituta su naveli da će, po stavljanju objekta u funkciju, biti završeni svi izvještaji projekta, uključujući finansijski.

Јavna zdravstvena ustanova Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" započeo je 2019. godine aktivnosti na realizaciji projekta "Banjsko rekreativni centar Srpske toplice" u želji da za svoje korisnike podigne kvalitet usluge, te da jedan od najprepoznatljivijih ambijenata ponovo aktivira i vrati na upotrebu građanima Banjaluke i Republike Srpske, gostima i turistima.

Bruto građevinska površina, prema podacima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, je oko 7.350 metara kvadratnih raspoređenih u četiri etaže.

Objekat je izgrađen uz poštovanje svih savremenih standarda energetske efikasnosti. Za zagrijavanje i hlađenje će se u potpunosti koristiti termomineralna voda uz upotrebu toplotnih pumpi.