latinica  ћирилица
10/07/2024 |  11:35 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Vučić: Studenica je posebno mjesto na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas manastir Studenica i tom prilikom je poručio da je to posebno mjesto, na kojem se prepliću srpska prošlost i budućnost.
Vučić u posjeti manastiru Studenica (Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Vučić u posjeti manastiru Studenica (Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Na mjestu istorije, u zadužbini Stefana Nemanje i istočniku vladarske loze Nemanjića, izvorištu države i vizije onoga što Srbija danas jeste i što će tek biti. Zahvalan sam starješini manastira Studenica ocu Tihonu na toplom dočeku i mudrim riječima koje su u svemu na tragu prvog arhiepiskopa srpskog, Svetoga Save. Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše Srbije, dok se sa ponosom i osjećajem ogromne odgovornosti sjećamo legata naših slavnih predaka - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kao i Studenica, dodao je Vučić, Srbija je bila često napadana i rušena, ali i sa mnogo pažnje i ljubavi ponovo građena, obnavljana i oživljavana.

- Zato je ovo posebno mjesto na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost, predački zavijeti i putokazi za potomke - da ne iznevjerimo njihov san o snažnoj i slobodarskoj Srbiji, da budemo ponosni i dostojanstveni u borbi za mir i slogu sa svima koji žele da zajedno gradimo dobru budućnost za generacije koje dolaze. Sa tog časnog i teškog puta ne smijemo da skrenemo. Živjela Srbija - dodao je Vučić.